Tuesday, December 21, 2021

Posttraumatisk stresslidelse og dating

Posttraumatisk stresslidelse og dating



Kontaktforfatter. Tak fordi du kommenterer dette hjælper mig i yderligere indlæg. Bryant RA. Indvirkningen af ​​dissociation, skam og skyld på interpersonelle forhold hos kronisk traumatiserede individer: En pilotundersøgelse. Jeg er lige fyldt tres og har været i terapi i tre årtier for et meget alvorligt mentalt helbredsproblem oven på CPTSD.





Hovednavigation



Ja, en person med posttraumatisk stresslidelse PTSD kan have et tilfredsstillende forhold. Der er mange mennesker med PTSD, som er i forhold. Det kræver dog forståelse fra partneren. Kommunikation, empati og grænser er vigtige i ethvert forhold, men de er især vigtige med PTSD.


For eksempel kan personer med PTSD fra et seksuelt overgreb tage lang tid, før de vil have sex, eller de kan behandle det let. Det er vigtigt for partneren at respektere deres grænser, mens de søger hjælp. Ja, en mand med PTSD kan blive forelsket og være i et forhold. PTSD giver sit eget sæt af udfordringer, såsom at manden føler, at han er uelskelig, men hvis to dedikerede partnere arbejder hårdt nok, kan de overvinde disse følelser. Dette er blot nogle få eksempler.


Mens en person med PTSD kan være i et forhold, er det vigtigt, at begge parter arbejder hårdt for at få det forhold til at holde. Traumer, det være sig PTSD, barndomstraumer eller enhver anden form for traume, kan have en indvirkning på visse intime forhold. Mens en person, der har traumer, kan have frugtbare forhold, er her nogle måder, hvorpå traumet kan ændre forholdet.


Det er muligt for PTSD at forårsage personlighedsændringer. Faktisk, hvis nogen oplever PTSD, kan de være mere tilbøjelige til at have en personlighedsforstyrrelse.


Hvis du eller en du elsker har PTSD, er det vigtigt for dem at passe på deres mentale sundhed, posttraumatisk stresslidelse og dating. Der er en række behandlingsprogrammer tilgængelige for dem, hvis de føler, at de har brug for hjælp. De kan tale med et veteranadvisory board eller en anden for at få behandling for denne psykiske sygdom eller andre former for psykiske problemer, såsom stofmisbrug.


Igen, hvis du bemærker, at et familiemedlem eller en, du holder af, oplever personlighedsændringer, som du tror er et produkt af PTSD, er det vigtigt at være det støttesystem, de har brug for, og gøre dit bedste for at tale med dem om de tilgængelige behandlingsmuligheder.


De kan drage fordel af alt fra støttegrupper til familieterapi til parterapi. Husk på, at denne psykiske sygdom er noget, der næppe forbedres af sig selv. Det kan føre til misbrugsforstyrrelser, posttraumatisk stresslidelse og dating, depression og andre psykiske lidelser, når de ikke behandles.


Stofmisbrug kan også føre til personlighedsændringer, hvilket er noget man skal være opmærksom på. Symptomer, der er forbundet med PTSD, er minder relateret til en traumatisk begivenhed, der bliver ved med at komme tilbage, flashbacks, mareridt, negative tanker, undgåelse af mennesker eller steder, at være irritabel og have problemer med at holde forholdet til andre.


Nogle af disse symptomer skal behandles med det samme. Når familiemedlemmer bemærker, at nogen opfører sig helt anderledes, end de plejede at handle, kan dette være et fingerpeg om, at der er behov for hjælp. Hvis din elskede har talt om at skade sig selv, posttraumatisk stresslidelse og dating, sørg for at kontakte National Suicide Prevention Lifeline, hvor du kan forespørge om ofte stillede spørgsmål om PTSD, selvmordsforebyggelse, stofmisbrug eller stofmisbrug og andre ting, som du måske har brug for at vide for at hjælpe en du holder af.


Posttraumatisk stresslidelse og dating National Center kan også hjælpe dig med at lære mere om mental sundhed og guide dig til, hvordan du får den sundhedspleje, du har brug for, for at komme dig igennem traumatiske oplevelser. De kan også hjælpe med spørgsmål vedrørende eventuelt stofmisbrug. PTSD er en mental sundhedstilstand, der vil få en person til at handle meget anderledes end tidligere.


Mange veteraner har denne lidelse på grund af ting, de har set eller oplevet, mens de var i militæret. Veteraner kan altid ringe til National Suicide Prevention Lifeline for at få hjælp til selvmordsforebyggelse, eller hvis de ønsker vejledning om behandlingsprogrammer, som de kan benytte sig af. Disse to tjenester kan nås på samme nummer og er gratis, fortrolige linjer for mental sundhed.


Mennesker med PTSD vil nogle gange blive påvirket af høje lyde, have mareridt, have svært ved at tænke positivt, og de kan også udvikle andre former for psykisk sygdom. For eksempel kan de udvikle depression, en spiseforstyrrelse, stofmisbrug, herunder alkoholmisbrug og angstproblemer, posttraumatisk stresslidelse og dating.


Ja, folk der oplever PTSD posttraumatisk stresslidelse og dating har relationer, men det kan kræve meget arbejde, og alle parter bliver nødt til at gøre deres bedste for at passe på deres mentale sundhed. Hvis du er i et forhold med en, der har PTSD, er de mest gavnlige ting for dig at gøre at være et støttesystem for vedkommende, når de har brug for dig, og du skal også sørge for selv at tage dig af enhver psykisk sygdom, du har.


Sammen ønsker I måske at drage fordel af familieterapi, parterapi eller støttegrupper for at komme igennem prøvende tider. Når du prøver at se, hvilke behandlingsmuligheder der er tilgængelige, skal du tale med dine sundhedsudbydere for at se, hvad der kan gøres. Du kan også regne med, at de får svar på ofte stillede spørgsmål, når det kommer til behandling af lidelser, og hvad du kan forvente.


Du skal også gøre dit bedste posttraumatisk stresslidelse og dating Bemærk eventuelle tegn på stofmisbrug eller stofbrugsforstyrrelser, som også skal behandles sammen med PTSD. Den psykiske sygdom PTSD kan lægge pres på ethvert forhold, uanset om du er kærester eller gift.


Din partner kan opføre sig anderledes fra den ene dag til den anden, og der er tidspunkter, hvor du måske føler, at deres psykiske sygdom aldrig bliver bedre. Det kan det dog med den rette behandling. I nogle tilfælde vil personer, der har PTSD også have stofmisbrug, såsom alkoholmisbrug eller andet stofmisbrug, såvel som anden psykisk sygdom, der også skal behandles.


Det kan også være nyttigt at søge terapi, hvis du er i et forhold med en person med PTSD, så du også kan have det støttesystem, du har brug for. Vi skal alle passe på vores mentale sundhed, så overvej støttegrupper og læn dig op ad andre familiemedlemmer for at tale om dine problemer og give råd.


Du kan endda tjekke et behandlingsprogram for dig selv, så du kan finde ud af ofte stillede spørgsmål, du bør vide, om mennesker, der oplever PTSD.


Dette kan hjælpe dig med at styrke forholdet, når din partner gennemgår deres eget behandlingsprogram. Sørg for ikke selv at bukke under for stofmisbrug, da du har fuld ret til også at søge behandling, uanset om du har fået diagnosen PTSD eller ej. Hvis du ønsker at berolige en med PTSD, bør du holde dig så rolig som muligt og tilbyde det støttesystem, de har brug for. Selvom de er irritable eller har det svært, så lyt til dem og hjælp dem med at løse deres problemer så meget som muligt.


Du bør også have en plan på plads, hvis du ikke er i stand til at hjælpe dem. Du kan også se på webstedet National Center for PTSD for svar på ofte stillede spørgsmål, som du måske har brug for at vide for at hjælpe nogen under et PTSD-angreb.


Der er information om behandlingsmuligheder for psykisk sygdom til rådighed sammen med detaljer om lidelsesbehandling. Du vil måske også tale med dine sundhedsudbydere for at lære, hvad der er i din sygesikringsplan for at hjælpe med at få den nødvendige behandling.


Det er vigtigt for din partner at få den diagnose, de har brug for, så posttraumatisk stresslidelse og dating kan få de behandlinger, de har brug for, posttraumatisk stresslidelse og dating. Dette er især vigtigt, når du tænker på, at PTSD også kan få en person til at opleve andre former for psykisk sygdom, herunder misbrugsforstyrrelser, som stofmisbrug, og de kan også have brug for hjælp til selvmordsforebyggelse.


Hvis din partner eller pårørende har PTSD, posttraumatisk stresslidelse og dating, generelt er det bedste at gøre at hjælpe dem med at bevare roen og finde det behandlingsprogram, de har brug for til denne psykiske sygdom. Nogle mennesker står over for PTSD i mange år, så det kan være et psykisk problem for dem, der hænger længere end andre typer problemer. Dette er, når de kan blive mere tilbøjelige til stofmisbrug, hvilket ikke er noget, der bør ignoreres.


Der er to typer triggere forbundet med den psykiske sygdom PTSD, interne og eksterne triggere. Interne triggere inkluderer angst, smerte, tristhed, følelse af ensomhed eller sårbarhed, posttraumatisk stresslidelse og dating, og at være frustreret. Eksterne triggere er ting som ferier, lugte, film, posttraumatisk stresslidelse og dating, at se en person eller et sted.


Enhver af disse triggere kan forårsage angst for den person, der oplever dem. Det er derfor denne mentale sundhed posttraumatisk stresslidelse og dating skal behandles med et struktureret behandlingsprogram. Hvis du har PTSD, er en god ressource at se på National Center for PTSD, som kan hjælpe dig med ofte stillede spørgsmål om, hvad PTSD er, og hvad der kan gøres for at behandle det. Så vil du have mere information at tale med dine sundhedsudbydere om, hvilket også kan hjælpe dig med at få det rigtige behandlingsprogram, der vil fungere for dig.


Denne psykiske sygdom er noget, der uden varsel kan forårsage triggere som de tidligere nævnte, så du skal lære at håndtere dem, når du kan. Du kan også få støtte til andre psykiske problemer, du oplever, såsom stofmisbrug eller stofmisbrug. Denne linje kan også bruges af familiemedlemmer til veteraner, hvis du har brug for at stille ofte stillede spørgsmål om denne psykiske sygdom, så du har de værktøjer, du skal bruge til at yde støtte til din elskede.


Sørg for at være opmærksom på ethvert stofmisbrug, du bemærker, da dette også kan føre til triggere, eller en person kan udvikle stofbrug posttraumatisk stresslidelse og dating fordi de er afhængige af visse stoffer for at hjælpe dem med at arbejde igennem deres udløsere. Hvis du bor sammen med en person, der har PTSD, eller hvis du ofte er omkring dem, er det bedst at læse op på den psykiske sygdom, så du kan vide præcis, hvad du skal gøre for at hjælpe nogen, når de oplever et flashback eller triggere.


Prøv at forsikre dem om, at de får et flashback, og at de er sikre. Det eneste, du virkelig kan gøre, er at være støttende, som de skal posttraumatisk stresslidelse og dating gennem disse ting selv og med kvalificerede fagfolk. Hvis nogen, du holder af, har PTSD, og ​​de ikke er i et behandlingsprogram, så tal med dem om dette. Denne psykiske tilstand er ikke noget, der forsvinder af sig selv, og det kan tage meget arbejde at begynde at føle sig bedre.


Mennesker med PTSD henvender sig nogle gange til alkohol eller andre stoffer, hvor de udvikler misbrugsforstyrrelser, posttraumatisk stresslidelse og dating, eller vende dig til stofmisbrug, som er noget andet, der skal behandles, før PTSD-symptomerne kan lindres.


Stofmisbrug kan virkelig påvirke din mentale sundhed, og hvis du allerede oplever en psykisk sygdom, kan disse ting forårsage uønsket adfærd, der er svær at behandle uden at tale med dit sundhedspersonale eller melde dig til familieterapi. Ofte kan alle mennesker i en familie eller et forhold have brug for terapi for at arbejde gennem PTSD, så alle kan være klar over, hvilken rolle de spiller. Du kan tale med et veteranadvisory board for at lære mere om ofte stillede spørgsmål posttraumatisk stresslidelse og dating og hvordan man nærmer sig mennesker, der har oplevet traumer.


Alle psykiske problemer i familien skal behandles, så hele familien bliver i stand til at klare sig og forblive sammenhængende. For mere information om, hvor du kan finde en terapeut, der kan hjælpe, kan du kontakte betterhelp. Erhverv Om Rådgivning FAQ Anmeldelser Terapeut Jobs Kontakt Login Kom i gang. Rådgivning Hjem. Ting at huske på, når du dater nogen med PTSD. Dater du en med PTSD? Ting at huske på, når du dater nogen med PTSD Af: Stephanie Kirby.


Læs mere Ofte stillede spørgsmål FAQs Kan en person med PTSD have et forhold? Kan en mand med PTSD blive forelsket? Hvad gør PTSD ved forhold? PTSD kan påvirke mange vigtige dele af et forhold. Her er et par eksempler. En person med PTSD kan have svært ved at stole på deres partner, posttraumatisk stresslidelse og dating, selvom de har været sammen i et stykke tid. En person med PTSD kan have svært ved at kommunikere sine følelser.


En person med PTSD kan have svært ved at være intim med deres partner. Hvordan påvirker traumer intime relationer? Mennesker med PTSD eller en anden form for traume kan være klæbrige. De kan muligvis ikke fungere uden deres partner i nærheden, og de kan forsøge at udslette dig, når du skal tage afsted, posttraumatisk stresslidelse og dating. Det er vigtigt for mennesker som denne at udvikle en sikker tilknytning, posttraumatisk stresslidelse og dating, hvor de stadig kan være sig selv uden personen.





interacial dating hjemmeside



Eksponering for krig, fysiske eller seksuelle overgreb, katastrofer og køretøjsulykker er blandt de mest almindelige årsager til PTSD. Også akut sygdom og akut indlæggelse er almindeligt anerkendt som potentielt traumatiske hændelser. I overensstemmelse hermed synes subjektive opfattelser af trussel under indlæggelse ved akut hjertesygdom at være stærkere forbundet med efterfølgende PTSD end den endelige udskrivelsesdiagnose.


Siden december har det nye alvorlige akutte respiratoriske syndrom coronavirus 2 SARS-CoV-2, der forårsager coronavirus sygdom 19 COVID, hurtigt spredt sig over hele verden. Den italienske regering implementerede hurtigt tvungne karantæneforanstaltninger i hele landet med en fuld nedlukning. Regeringen og medierne rapporterede absolutte tal om det daglige dødstal af COVID, i Italien og på verdensplan.


Som et resultat antager vi, at den generelle befolkning opfattede SARS-CoV-2 dødeligheden som meget højere end virkeligheden. I denne sammenhæng kan COVID-associeret hospitalsindlæggelse være blevet opfattet som en væsentlig livstrussel, ikke kun i alvorlige tilfælde, men også hos klinisk stabile patienter.


Til dato har en undersøgelse rapporteret PTSD-symptomer i Men en tidlig vurdering af posttraumatiske stresssymptomer under indlæggelse kan afspejle midlertidig akut stresslidelse snarere end PTSD. Selvom symptomer på peritraumatisk stress ligner posttraumatiske stresssymptomer, er de midlertidige og mildere og behøver normalt ikke behandling. Forskning fra tidligere coronavirus-udbrud, især SARS i Hong Kong i , viste PTSD-symptomer og diagnose hos overlevende. Så vidt vi ved, har ingen undersøgelser til dato vurderet forekomsten af ​​PTSD hos COVID-overlevere til tiden.


Formålet med denne undersøgelse var at vurdere forekomsten af ​​PTSD og relaterede risikofaktorer ved 3-måneders opfølgning efter hospitalsudskrivning til hjemmepleje hos patienter med COVID-infektion på et stort COVID-universitetshospital i Rom under pandemiens varme fase , marts til april På dette tidspunkt var den italienske befolkning underlagt social isolation og obligatorisk karantæne og blev udsat for daglige medierapporter om det rå antal dødsfald fra COVID. Sygdomme, Institut for Folkesundhed og Infektionssygdomme, Umberto I Hospital ved Sapienza Universitetet i Rom.


Det italienske universitetshospital Policlinico Umberto I i Rom er et sengeundervisningshospital med et bredt opland, der spænder mellem , og 1,,, personer. Det er et af de 5 COVID-hospitaler i Rom. Vi rekrutterede på hinanden følgende patienter, der var 18 år og ældre, som havde været indlagt i afdelingen for infektionssygdomme med bekræftet COVID, og ​​som blev udskrevet til hjemmeplejen fra 1. marts til april. Følgende eksklusionskriterier blev anvendt under rekrutteringen: klinisk tydelig kognitiv funktionsnedsættelse, aktive psykiske lidelser, utilstrækkeligt kendskab til det italienske sprog, intensivbehandling inden for de foregående 24 måneder.


Sidstnævnte blev anvendt for at udelukke forsøgspersoner med nylig udsættelse for hospitalsrelaterede traumatiske episoder. Patienter udskrevet til andre afdelinger eller medicinske faciliteter blev også udelukket for at undgå stressovervurdering på grund af inklusion af patienter med ikke-remitterende COVID eller ikke-relaterede kliniske tilstande.


Alle patienter blev kontaktet inden for 1 til 2 dage før udskrivelsen for at vurdere egnetheden til undersøgelsen. De modtog en fuldstændig forklaring af formålet med og procedurerne for undersøgelsen og gav skriftligt informeret samtykke til at deltage. Demografiske og kliniske variabler blev abstraheret fra lægejournaler. I overensstemmelse med eksisterende evidens inkluderede vi variabler, der blev betragtet som potentielle risikofaktorer for udvikling af PTSD efter indlæggelsessex, historie med psykiatrisk diagnose, varighed af indlæggelse, intensivbehandling.


Tre måneder efter udskrivelsen blev patienterne kontaktet telefonisk af uddannede kliniske bedømmere, informationen om undersøgelsen og dens formål blev fornyet, og de blev bedt om at bekræfte mundtligt det informerede samtykke, de havde givet under indlæggelsen. Efter et detaljeret telefoninterview, hvor patienterne blev spurgt om deres nuværende kliniske tilstand, blev ny medicinsk behandling og tidligere diagnose af psykisk lidelse bekræftet.


Tjeklisten for posttraumatisk stresslidelse for DSM-5 PCL-5 blev administreret. Personer med kliniske tegn på en psykisk lidelse under vurderingen blev henvist til den psykiatriske ambulatorium på vores hospital eller til lokale mentale sundhedsfaciliteter, alt efter hvad der var relevant. Undersøgelsen blev godkendt af den etiske komité ved Sapienza Universitetet i Rom Ref.


PCL-5 er et punktmål, der vurderer tilstedeværelsen og sværhedsgraden af ​​PTSD. påtrængende minder, drømme, flashbacks, 1C-element undgåelse af traume-relaterede stimuli, 2D-elementer kognitive og humørsymptomer e.


forvrængede erkendelser, nedsatte interesser, følelser af løsrivelse og 2E elementer ændringer i ophidselse og reaktivitet e. vredesudbrud, selvdestruktiv adfærd, søvnforstyrrelser. Prævalens blev også rapporteret ved brug af totalscore med et cutoff på. Alle data blev analyseret ved hjælp af Statistical Package for Social Science SPSS version 20 eller Microsoft Excel Office En univariat analyse blev brugt til at sammenligne patienter opdelt i to grupper: PTSD og ingen PTSD.


Mann-Whitney-testen blev udført for kontinuerte variable og chi-kvadrat for kategoriske variabler. En p-værdi på mindre end 0. Multivariate logistiske regressionsmodeller blev brugt til at justere for potentielle konfoundere. Blandt patienter, der blev udskrevet til hjemmepleje i løbet af undersøgelsesperioden og vurderet for egnethed, blev 68 udelukket af dem, 25 opfyldte ikke inklusionskriterierne, 46 blev savnet, 2 afviste at deltage, og patienter blev rekrutteret.


Ved 3-måneders opfølgning, de øvrige 10 patienter 8. Tolv patienter Blandt patienter, der udviklede PTSD, var der kun 2, der gennemgik sådanne intensive indgreb.


Kun 2 ud af de 12 patienter med PTSD blev behandlet på intensivafdeling. Demografiske, kliniske og behandlingskarakteristika i hele prøven og i PTSD-undergrupper. Forkortelser: PTSD, posttraumatisk stresslidelse; BMI, kropsmasseindeks. c Inkluder cerebrovaskulær sygdom, inflammatoriske tarmsygdomme, hypothyroidisme, diabetes, hypertension, anamnese eller nuværende neoplasma, koronar hjertesygdom. I de multivariate logistiske regressionsanalyser blev allerede eksisterende psykiske lidelser og fedme fundet at være signifikante risikofaktorer for udvikling af PTSD.


Intensiv behandling var ikke signifikant forbundet med udviklingen af ​​PTSD. I denne 3-måneders observationelle opfølgningsundersøgelse af COVID-overlevere udskrevet til hjemmepleje fra et stort akademisk COVID-hospital fandt vi en foreløbig diagnose af PTSD hos én ud af ti patienter.


Så vidt vi ved, er dette den første publicerede undersøgelse, der rapporterer om forekomsten af ​​PTSD med en opfølgning på mindst 3 måneder hos patienter indlagt for COVID. Indberetninger om PTSD-symptomer under indlæggelse for COVID eller ved udskrivelse 14 — 16 er næppe sammenlignelige med vores resultater, fordi de kan afspejle forbigående akutte stressreaktioner.


Efter udbruddet af SARS i Hong Kong i , Wu et al. I en nylig metaanalyse var den samlede forekomst af PTSD hos overlevende på intensivafdelinger ved 3-måneders opfølgning. Kun to patienter, som efterfølgende udviklede PTSD, blev behandlet med mekanisk ventilation. SARS-COV-2-infektion, selv uden kritiske symptomer, repræsenterede en sandsynlig opfattet livstrussel, der førte til PTSD hos vores patienter.


Det skal bemærkes, at vores design kan have undervurderet den sande forekomst af PTSD hos COVID-overlevere. Den 3-måneders opfølgning af vores design blev valgt til hurtigt at estimere størrelsen af ​​PTSD-frekvensen hos COVID-overlevere, eksklusive akutte peritraumatiske stressreaktioner.


Men det undervurderede sandsynligvis forekomsten af ​​PTSD i vores stikprøve. Selv om PTSD sædvanligvis begynder inden for 3 måneder efter den traumatiske hændelse, kan starten være inden for 6 måneder. Desuden kan forsinket PTSD efter mere end 6 måneder forekomme i op til en fjerdedel af tilfældene og repræsenterer forværring af tidligere symptomer. Fremtidig forskning er nødvendig for at vurdere forekomsten af ​​PTSD ved længere opfølgning. En anden mulig kilde til undervurdering af forekomsten af ​​PTSD i vores undersøgelse er udelukkelsen af ​​patienter udskrevet til andre afdelinger eller medicinske faciliteter.


Personer med mere alvorlig eller ikke-remitterende COVID eller med alvorlige komorbiditeter kunne have været udsat for højere trusselsopfattelse sammenlignet med patienter udskrevet til hjemmet. Den 8. Mandssex var en signifikant beskyttende faktor mod PTSD i vores prøve, hvilket understøttes af nogle tidligere undersøgelser af ICU-overlevere.


Eksisterende psykiatrisk diagnosehistorie med angst og depressive lidelser, i vores prøve var den stærkeste risikofaktor for PTSD i vores analyse. En historie med psykiatriske lidelser, især angst og depressive lidelser, blev fundet som en risikofaktor for PTSD hos ICU-overlevere. Fedme var en signifikant prædiktor for PTSD i vores prøve.


Mens PTSD og traumehistorie er anerkendt som risikofaktorer for fedme, 31 blev det omvendte forhold aldrig rapporteret. Der findes inkonsekvente beviser vedrørende en mulig tovejs sammenhæng mellem fedme og andre psykiske lidelser, især depressive lidelser. Disse resultater er i overensstemmelse med nye beviser, der viser, at fedme og kronisk lungesygdom fører til højere risiko for at udvikle alvorlige hændelser og værre udfald i COVID. Derudover blev kronisk lungesygdom og fedme konsekvent rapporteret af medierne under den første fase af COVID-pandemien. risikofaktorer for SARS-CoV-2 dødelighed.


Vi antager, at personer med fedme og kronisk lungesygdom indlagt for COVID-infektion havde en højere trusselsopfattelse sammenlignet med raske individer på trods af klinisk præsentation.


Fremtidige undersøgelser er nødvendige for at vurdere opfattet livstrussel og deres determinanter hos patienter indlagt for COVID. Denne undersøgelse skal fortolkes i lyset af flere begrænsninger. Den lille stikprøvestørrelse, enkeltcenterdesignet af vores undersøgelse og den hidtil usete kontekst af den første fase af COVID-pandemien kan i høj grad have begrænset generaliserbarheden til andre omgivelser. Selvom vores multivariable logistiske regressionstilgang resulterede statistisk signifikant, er stikprøvestørrelsen mindre end den, der kræves for en pålidelig multivariat regressionsanalyse.


Derudover blev mulige collineariteter af kroniske lungesygdomme og andre kroniske medicinske sygdomme ikke undersøgt. Som en konsekvens heraf bør resultaterne af PTSD-risikofaktorer accepteres med forsigtighed og skal gentages af fremtidige undersøgelser af større prøver.


En anden begrænsning er brugen af ​​medicinske journaler til at indsamle kliniske variabler og telefoninterviewmetoden. Selvom det ikke er muligt under COVID-pandemi-nødsituationen, ville en ansigt-til-ansigt vurdering af kliniske baselinevariabler og et struktureret psykiatrisk interview til diagnosticering af PTSD ved opfølgning have været at foretrække.


Desuden er den manglende vurdering af livstrussel under indlæggelse en væsentlig begrænsning af vores undersøgelse. Fremtidig forskning er berettiget for at verificere, om mediernes rapporter om absolutte tal om dødelige tilfælde af COVID kan forvrænge opfattelsen af ​​livstrusler. Endvidere gik 46 patienter tabt til opfølgning. Selvom alder og køn var ens mellem manglende forsøgspersoner og dem, der blev evalueret, udelukker dette ikke muligheden for bias.


Som konklusion blev én ud af fem patienter indlagt for COVID diagnosticeret med PTSD eller subtærskel-PTSD ved 3-måneders opfølgning. Kvindelig køn og tidligere psykiske lidelser var væsentlige risikofaktorer. Fedme forudsagde udviklingen af ​​PTSD, og ​​årsagen til denne uventede sammenhæng bør undersøges yderligere.


PTSD er en alvorlig, men behandlingsbar tilstand. Klinikere, der behandler COVID på hospitaler, bør være opmærksomme på PTSD-risikoen. Når det er muligt, kan screening og intervention reducere virkningen af ​​PTSD hos COVID-overlevere. Lorenzo Tarsitani og Paolo Vassalini bidrog lige så meget til dette arbejde. Springer Nature forbliver neutral med hensyn til jurisdiktionskrav i offentliggjorte kort og institutionelle tilknytninger. Lorenzo Tarsitani, E-mail: ti. Paolo Vassalini, E-mail: ti.


National Center for Biotechnology Information, U. National Library of Medicine Rockville Pike, Bethesda MD, USA.


NCBI Spring til hovedindhold Spring til navigation Ressourcer Sådan Om NCBI Adgangsnøgler Min NCBI Log ind på NCBI Log ud. PMC US National Library of Medicine National Institutes of Health. Søg i databasen PMC Alle databaser Assembly Biocollections BioProject BioSample BioSystems Bøger ClinVar Conserved Domains dbGaP dbVar Gen Genom GEO Datasæt GEO Profiler GTR HomoloGene Identiske proteingrupper MedGen MeSH NCBI Web Site NLM Katalog Nukleotid OMIM PMC PopSet Protein Substances PubChem Protein Cluster Protein Cluster PubChem Protein Cluster PubMed SNP SRA Struktur Taksonomi ToolKit ToolKitAll ToolKitBookgh Søgeord.


Journal List J Gen Intern Med v. J Gen Intern Med. Udgivet online Mar doi: PMCID: PMC Paolo Vassalini 2 Department of Public Health and Infectious Diseases, Policlinico Umberto I, Sapienza University of Rome, Piazzale Aldo Moro 5, Rom, Italien Find artikler af Paolo Vassalini. Cristian Borrazzo 2 Department of Public Health and Infectious Diseases, Policlinico Umberto I, Sapienza University of Rome, Piazzale Aldo Moro 5, Rom, Italien Find artikler af Cristian Borrazzo.


Federica Alessi 2 Institut for Folkesundhed og Infektionssygdomme, Policlinico Umberto I, Sapienza Universitetet i Rom, Piazzale Aldo Moro 5, Rom, Italien Find artikler af Federica Alessi. Giancarlo Ceccarelli 2 Department of Public Health and Infectious Diseases, Policlinico Umberto I, Sapienza University of Rome, Piazzale Aldo Moro 5, Rom, Italien Find artikler af Giancarlo Ceccarelli.


Claudio Maria Mastroianni 2 Institut for Folkesundhed og Infektionssygdomme, Policlinico Umberto I, Sapienza Universitet i Rom, Piazzale Aldo Moro 5, Rom, Italien Find artikler af Claudio Maria Mastroianni.


Forfatteroplysninger Artikelnoter Copyright og licensoplysninger Ansvarsfraskrivelse. Kontaktforfatter. Modtaget 10. Nov; Accepteret Mar Copyright © Society of General Internal Medicine Denne artikel er blevet citeret af andre artikler i PMC. Abstrakt baggrund Posttraumatisk stresslidelse PTSD er en alvorlig men behandlelig psykisk lidelse, der udvikler sig efter en livstruende traumatisk begivenhed. Design I denne kohorteopfølgningsundersøgelse udført på et stort italiensk akademisk COVID-hospital blev rekrutterede overlevende kontaktet telefonisk 3 måneder efter udskrivning til hjemmeplejen.


Nøgleresultater I alt konklusioner PTSD og undertærskel PTSD-rater hos patienter indlagt for COVID er bekymrende. NØGLEORD: posttraumatisk stresslidelse, COVID, SARS-CoV-2, mental sundhed, hospitalsindlæggelse. Introduktion Posttraumatisk stresslidelse PTSD er en akut, invaliderende psykisk lidelse, der udvikler sig efter udsættelse for en traumatisk begivenhed. Du kan også få støtte til andre psykiske problemer, du oplever, såsom stofmisbrug eller stofmisbrug.


Denne linje kan også bruges af familiemedlemmer til veteraner, hvis du har brug for at stille ofte stillede spørgsmål om denne psykiske sygdom, så du har de værktøjer, du skal bruge til at yde støtte til din elskede. Sørg for at være opmærksom på ethvert stofmisbrug, som du bemærker, da dette også kan føre til triggere, eller en person kan udvikle stofmisbrug, fordi de er afhængige af visse stoffer for at hjælpe dem med at arbejde igennem deres triggere.


Hvis du bor sammen med en person, der har PTSD, eller hvis du ofte er omkring dem, er det bedst at læse op på den psykiske sygdom, så du kan vide præcis, hvad du skal gøre for at hjælpe nogen, når de oplever et flashback eller triggere.


Prøv at forsikre dem om, at de får et flashback, og at de er sikre. Alt du virkelig kan gøre er at være støttende, da de selv skal arbejde igennem disse ting og med kvalificerede fagfolk. Hvis nogen, du holder af, har PTSD, og ​​de ikke er i et behandlingsprogram, så tal med dem om dette.


Denne psykiske tilstand er ikke noget, der forsvinder af sig selv, og det kan tage meget arbejde at begynde at føle sig bedre. Mennesker med PTSD henvender sig nogle gange til alkohol eller andre stoffer, hvor de udvikler stofmisbrug, eller henvender sig til stofmisbrug, som er noget andet, der skal behandles, før PTSD-symptomerne kan lindres.


Stofmisbrug kan virkelig påvirke din mentale sundhed, og hvis du allerede oplever en psykisk sygdom, kan disse ting forårsage uønsket adfærd, der er svær at behandle uden at tale med dit sundhedspersonale eller melde dig til familieterapi. Ofte kan alle mennesker i en familie eller et forhold have brug for terapi for at arbejde gennem PTSD, så alle kan være klar over, hvilken rolle de spiller.


Du kan tale med et veteranadvisory board for at lære mere om ofte stillede spørgsmål, og hvordan du kan henvende dig til mennesker, der har oplevet traumer. Alle psykiske problemer i familien skal behandles, så hele familien bliver i stand til at klare sig og forblive sammenhængende. For mere information om, hvor du kan finde en terapeut, der kan hjælpe, kan du kontakte betterhelp. Erhverv Om Rådgivning FAQ Anmeldelser Terapeut Jobs Kontakt Login Kom i gang.


Rådgivning Hjem. Ting at huske på, når du dater nogen med PTSD. Dater du en med PTSD? Ting at huske på, når du dater nogen med PTSD Af: Stephanie Kirby.


Læs mere Ofte stillede spørgsmål FAQs Kan en person med PTSD have et forhold? Kan en mand med PTSD blive forelsket? Hvad gør PTSD ved forhold? PTSD kan påvirke mange vigtige dele af et forhold. Her er et par eksempler. En person med PTSD kan have svært ved at stole på deres partner, selvom de har været sammen i et stykke tid. En person med PTSD kan have svært ved at kommunikere sine følelser.


En person med PTSD kan have svært ved at være intim med deres partner. Hvordan påvirker traumer intime relationer? Mennesker med PTSD eller en anden form for traume kan være klæbrige. De kan muligvis ikke fungere uden deres partner i nærheden, og de kan forsøge at udslette dig, når du skal tage afsted.


Det er vigtigt for mennesker som dette at udvikle en sikker tilknytning, hvor de stadig kan være sig selv uden personen. En person med traumer kan ende i intime forhold til mennesker, der er selvdestruktive og ikke er gode for dem.


Mennesker med PTSD eller andre traumer kan have strenge grænser, herunder kærlige eller seksuelle grænser. En person med traumer kan have svært ved at holde deres følelser i skak. Irritabilitet, tristhed, vrede og andre følelser kan have en indflydelse på forholdet. Hvordan dater du en med PTSD? Når du dater en person med traumatisk stress, er det vigtigt at følge disse retningslinjer. Uddan dig selv om posttraumatisk stresslidelse.


Læs alt om PTSD-symptomer, lyt til nogle historier fra mennesker med PTSD, og ​​hav nogle ressourcer til rådighed til at hjælpe dig. Kend din partners grænser og respekter dem. Hvis de ikke vil have sex en nat på grund af deres traumer, er det vigtigt, at du respekterer det så meget som muligt. Mennesker med PTSD føler sig til tider uelskede. Det er vigtigt, at du viser så meget kærlighed og hengivenhed til din partner som muligt. Få dem til at føle sig elsket.


Selvomsorg er også vigtigt. Sørg for at træne, spise rigtigt og have lidt tid for dig selv. Tag det ikke personligt, hvis din partner har et mentalt sammenbrud eller virker fjern eller som om de ikke stoler på dig. Dette er almindeligt med PTSD. Det er okay at gå væk fra et forhold.


I sidste ende skal begge parter være tilfredse med et forhold. Når det er sagt, så giv ikke op på dem så let. Søg hjælp fra en parforholdsterapeut, hvis det er muligt.


Kan PTSD forårsage personlighedsændringer? Hvad er almindelige PTSD-symptomer? Hvordan opfører en med PTSD sig? Kan nogen med PTSD have et forhold? Hvordan beroliger du en med PTSD? Hvad er PTSD-triggere? Hvad gør du, når nogen har et PTSD-flashback? At date nogen med PTSD? Kontakt BetterHelp For mere information om, hvor du kan finde en terapeut, der kan hjælpe, kan du kontakte betterhelp.


org, eller besøg deres Facebook-side. Forrige artikel. Almindelige behandlinger for PTSD-mareridt. Næste artikel. Hvordan man falmer ar fra fortiden. Du behøver ikke at stå over for posttraumatisk stresslidelse alene. Oplysningerne på denne side er ikke beregnet til at være en erstatning for diagnose, behandling eller informeret professionel rådgivning. Du bør ikke foretage nogen handling eller undgå at foretage nogen handling uden at rådføre dig med en kvalificeret mental sundhedsprofessionel.


For mere information, læs venligst vores vilkår for brug. Vores terapeuter kan hjælpe.

No comments:

Post a Comment